Prodaja zemljišta - Vojvodina, Srbija
facebookinstagramtiktok

podrska@homeselect.rs

+381 (0)63 540702

homeselect
Prodaja
Izdavanje

Oglasi
Ukupno: 1144 | Strana: 1/58

Prodaja zemljišta

Aktuelni oglasi za prodaju zemljišta u Vojvodini i širom Srbije

Želite da kupite zemljište? Tu smo da Vam pomognemo sa oglasima za prodaju zemljišta. Veliki broj zemljišta za prodaju, na Vama je da izaberete koje Vam odgovara.

Prodaja Zemljište

Kupovina zemljišta – šta sve treba proveriti?

Kupovina zemljišta je važna odluka i njoj treba u svakom slučaju da prethode detaljne analize i provere. Kupci često nisu eksperti u oblasti prodaje i kupovine nekretnina, a iako angažovanje agencija umnogome olakšava posao, mnogi jednostavno nisu spremni da izdvoje dodatna novčana sredstva za posrednika.

Naglasili smo, da su provere uvek neophodne, ali kupac često ne zna ni šta bi sve trebalo da proveri, pre nego što se odluči za kupovinu zemljišta. Bez obzira na to, za šta tačno kupac traži zemljište, važno je da pronađe informacije, koje će da služe kao svojevrstan vodič prilikom kupovine zemljišta. Provere omogućuju, da kupac napravi dobar izbor i da izbegne pogrešnu odluku i negativne posedice. U ovom tekstu ćemo navesti, šta se sve treba proveriti pre kupovine zemljišta.

Koja je namena zemljišta?

Namena samog zemljišta je izuzetno važan faktor prilikom kupovine. Zemljište može biti poljoprivredno, ali se često kupuje i sa namerom da se na njemu nešto izgradi – poslovni prostor, industrijske hale, stambeni objekti. Ako se zemljište kupuje sa ciljem da se na njemu gradi, izuzetno je važno proveriti da li je gradnja dozvoljena na datom zemljištu. Ukoliko se pre kupovine ne proveri da li postoji urbanistički plan, kasnije može da bude teško izvodljivo, ili čak zakonski nemoguće da se izvrše izmene na zemljištu.

Vlasnik / vlasnici

Pre kupovine zemljišta obavezno treba proveriti, da li je prodavac jedini vlasnik zemljišta. Ukoliko je to slučaj, dovoljno je postići dogovor samo sa njim i kupoprodaja će se vrlo brzo i uspešno obaviti. Situaciju komplikuje ako postoji veći broj vlasnika, jer je u tom slučaju potrebno postići dogovor sa svima njima. Naravno, mogu svi vlasnici da budu saglasni i tada dodatnih komplikacija nema. Međutim, može se desiti da neki vlasnik nije više među živima, pa postoje naslednici ili više njih, a prenos vlasništva u knjigama nije odrađen blagovremeno. Može da se desi i da neko od vlasnika živi u inostranstvu – u svakom slučaju, svaki problem je rešiv, potrebno je samo strpljenje, a najčešće i angažovanje advokata.

Plan zemljišta iz Geodetskog zavoda

Prodavac zemljišta najčešće pripremi kopiju plana, koji sadrži sam nacrt, ali i spisak svih upisanih vlasnika. Ovaj dokument može da bude odličan način da se provere vlasnici. Međutim, u praksi se često ne slaže spisak vlasnika iz ovog dokumenta i rešenja korišćenja zemljišta i tada je neophodno izvršiti korekcije, koje će zahtevati vremena.

Prodaja zemljišta

Aktuelni oglasi za prodaju zemljišta u Vojvodini i širom Srbije

Želite da kupite zemljište? Tu smo da Vam pomognemo sa oglasima za prodaju zemljišta. Veliki broj zemljišta za prodaju, na Vama je da izaberete koje Vam odgovar

Sopot Nemenikuće zemljište u građev.području 3 ha sa 2 kuće ID#1363

300000

30000 m2

Ustanička

- Ustanička

Sopot - Nemenikuće

Zemljište u građevinskom području pored asfaltnog puta u izuzetno mirnom okruženju u podnožju planine Kosmaj, u naselju Nemenikuće, opština Sopot, udaljeno50-ak km od Beograda. Prodaje se porodično imanje-zemljište u građevinskom području površine 3 ha sa uknjižene dve porodične kuće površine 63m2 i 86m2 i pomoćnim objektom od 30m2. Zemljište je u jednoj celini sa nagibom prema severoistoku i sastoji se od više spojenih parcela pod voćnjakom, livadom, vinogradom i šumom. Sve parcele, kao i objekti uknjiženi su na jednog vlasnika, bez tereta. Prilaz imanju je direktno sa asfaltnog puta. Jedna porodična kuća je useljiva i priključena je na gradski vodovod i elektro mrežu, dok druga kuća zahteva kompletnu rekonstrukciju. Na zemljištu postoji uknjižen i pomoćni objekat u osnovi 30 m2 koji je takođe moguće adaptirati za stanovanje. Odlična lokacija sa pogledom na Kosmaj, izuzetno privlaćno za porodične ljude koji žele živeti u prirodnom okruženju daleko od gradske gužve, buke i zagađenja i baviti se raznovrsnim delatnostima. Na par stotina metara je osnovna škola kao i seoska crkva. lokacija je takođe privlačna i za investicionu gradnju stambenog kompleksa zatvorenog tipa. Agencijska provizija u skladu sa opštim uslovima poslovanja obuhvata advokatske usluge i kompletno praćenje klijenta u postupku kupoprodaje nepokretnosti.

10 kom

Mladenovac, Koraćica, plac 1ha i 4 ara, ravan ID#1385

124000

10400 m2

Petkajska

- Petkajska

Mladenovac - Koraćica

Na jugoistočnim padinama panine Kosmaj, u naselju Koraćica, pored asfaltnog puta prostire se ova ravna osunčana parcela uknjižena kao poljoprivredno zemljište.Može se koristiti za razne zasade kao i izgradnju objekata poljoprivredne namene. Mogućnost priključka na elekto mrežu, na ivici parcele nalazi se stub elekto mreže. Agencijska provizija u skladu sa opštim uslovima poslovanja iznosi 2% od ugovorene cene i obuhvata advokatske usluge kao i praćenje klijenta u postupku kupoprodaje nepokretnosti.

7 kom

Kosmaj, Koraćica, 58.5 ari, zemljište u građevinskom području ID#1387

70000

5850 m2

Mladenovac - Koraćica

Na samom obodu Kosmaja, sa njegove jugoistočne strane u ponudi je ovaj plac koji je uknjižen u katastru kao zemljište u građevinskom području. Plac je osunčanna terenu sa blagim padom na južnu stranu i sa pogledom do Rudnika. Struja i voda u blizini placa. Asfaltni put na oko 300m. Pogodno za sadnju raznog voća ali i za izgradnju vikend kuće za osobe koje žele da uživaju u lepotama prirode Kosmaja i okoline na izuzetno čistom vazduhu. Agencijska provizija u skladu sa opštim uslovima poslovanja obuhvata advokatske usluge i kompletno praćenje klijenata u postupku kupoprodaje ove nepokretnosti.

6 kom

Kosmaj, Koraćica, 10,57 ari plac u građevinskom području ID#1396

10000

1057 m2

Petkajska

- Petkajska

Mladenovac - Koraćica

Jugoistočne padine Kosmaja, plac pravougaonog oblika u građevinskom području, pored asfaltnog puta, priključak za struju i vodu pored placa. Plac je uknjižensa vlasnistvom 1/1. Postoji mogućnost kupovine još dve uknjižene parcele koje se oslanjaju na ovaj plac površine 27 ari na kojima je takođe dozvoljena gradnja. Plac je osunčan I pogodan za razne zasade. Agencijska provizija u skladu sa opštim uslovima poslovanja agencije.

2 kom

Mladenovac, Koraćica, 144.32 ara zemljište u građevinskom području ID#1397

75000

14432 m2

Petkajska

- Petkajska

Mladenovac - Koraćica

Zemljište u građevinskom području na jugoistočnim padinama Kosmaja. Prilaz do parcele kolskim putem. Udaljeno od asfaltnog puta oko 300m. Pogodno za raznevrste zasada. Pored ove parcele prodaje se još jedna površine oko 100 ari koja se oslanja na ovo zemljište. Uknjiženo je na vlasnika 1/1. Agencijska provizija u skladu sa opštim uslovima poslovanja agencije.

4 kom

Plac, Goč 22 ara ID#11791

70000

2200 m2

Vrnjačka Banja - Goč

Plac se nalazi na banjskoj strani Goča, udaljen petnaestak minuta od centra Vrnjačke Banje. Lokacijski uslovi dozvoljavaju izgradnju objekta apartmanskog tipa.Parcela je u zoni vikend stanovanja i apartmana sa sa koeficijentom 0,4 i stepenom zauzetosti 20%, predvidjeno P+1+PK, površine 2191m bruto. Agencijska provizija 2% Agent: Aleksandra Jovančević br. licence 406 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br. 339 011/4016-237 011/4016-236 .

1 kom

Vrčin, Veliko polje, 33ara ID#15291

15000

3300 m2

Grocka - Vrčin

Uknjiženo poljoprivredno zemljište u Vrčinu, na oko 25km od Beograda. Površina 33 ara, idealno ravno, plodno, održavano, prelep pogled na Avalu, u neposrednojblizini asfaltnog puta. Minimalna agencijska provizija u skladu sa opštim uslovima poslovanja Agent: Vladimir Jovanović br. licence 1773 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd, Reg. br. 339 011/4016-237 011/4016-236 .

3 kom

Kumodraž, Zemljoradnička, 20ari ID#1380

200000

2000 m2

Zemljoradnička

- Zemljoradnička

Voždovac - Kumodraž

Plac, gradsko građevinsko zemljište parcela 1/1, pravilnog oblika sa blagim padom, asfaltni put, predviđena porodična gradnja. Moguća je kupovina polovineplaca po dogovoru. Agencijska provizija 2% Agent: Smilja Stojadinović broj licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd, Reg. br. 339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Vrčin, Svetozara Markovića 43 ara ID#1247

53000

4300 m2

Svetozara Markovića

- Svetozara Markovića

Grocka - Vrčin

Gradsko gradjevinsko zemljište , nedaleko od centra Vrčina .. na oko 1km, sastoji se od dve parcele vlasništvo jednog lica . Po informaciji o lokacijidozvoljena gradnja . Agenc. provizija 2% Agent: Smilja Stojadinovic br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd, Reg. br. 339 011/4016-236 .

6 kom

Kumodraž, Vojvode Stepe, 10ari ID#1238

140000

1000 m2

Vojvode Stepe

- Vojvode Stepe

Voždovac - Kumodraž

Uknjižen plac na odličnoj lokaciji, pored glavnog puta sa svim infrastrukturnim elementima, gradsko građevinsko pravougaonog oblika, dozvoljena porodičnagradnja. Agenc. provizija 2% Agent: Smilja Stojadinović br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 .

5 kom

Kragujevac. S. Kovačevića, 50,89 ari blizu data centra ID#1250

458000

5000 m2

Save Kovačevića

- Save Kovačevića

Kragujevac - Bubanj

Uknjižen plac u urbanističkoj celini prve zone poslovanja, industrijska zona Kragujevac, u neposrednoj blizini planirana je izgradnja “gradskemagistrale-obilaznice” koja parcelu povezuje sa auto-putem. Parcela se nalazi u neposrednoj blizini Šumadija sajma, pre skretanja ka Bozman groblju, a Delta park (Tempo, Forma Ideale, Jysk...), Regionalni data centar, i Palata pravde su u krugu do 1km udaljenosti. Svim urbanističkim planskim dokumentima predviđena je i dozvoljena gradnja, pogodno za hale različitih namena, magacine, veleprodaju, carinska skladišta i objekte drugih namena. Postoji mogućnost priključenja na infrastrukturne mreže. Agencijska provizija 2% Agent: Snježana Brašnjović br. licence 2704 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

2 kom

Beli potok, Fricka Loha, 58ari ID#1287

100000

5800 m2

Fricka Loha

- Fricka Loha

Voždovac - Beli Potok

Uknjižen, vlasništvo 1/1, gradsko građevinsko zemljište. Agenc. provizija 2% Agent Smilja Stojadinović br.licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd.Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Vrčin, Moše Pijade, 70ari ID#1284

105000

7000 m2

Moše Pijade

- Moše Pijade

Grocka - Vrčin

Vrčin, vikend naselje, plac od 70 ari sa ucrtanim objektom i bagremovom šumom. Na dvadesetak minuta vožnje od centra Beograda i 8 km od robne kućeIkea. Asfaltni put, struja, gas, internet i telefon do placa, voda na 200m. Mir, tišina. Agent: Vladimir Jovanović br. licence 1773 Agencijska provizija 2% Agent: Vladimir Jovanović br.licence 1773 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd, Reg. br. 339 011/4016-237 011/4016-236 .

4 kom

Dubona,  Varovnica 3ha ID#1203

155000

30000 m2

Varovnice

- Varovnice

Mladenovac - Dubona

Poljoprivredno zemljište od 3 hektara, sve u jednom komadu, na KO Dubona, opština Mladenovac. Zemljište je na jednoj od boljih šumadijskih lokacija, sunčano,pristup asfaltnim putem. Trenutno je najveći deo pod voćnjakom koji je sređen. Agenc. provizija 2% Agent: Smilja Stojadinović br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Beli potok 1.5 ha ID#1255

220000

15000 m2

Voždovac - Beli Potok

Plac od 1.5 ha u komadu , građevinsko zemljište, ali nema još uvek detaljnog plana. Prilaz do placa je zemljani. Idealno za poljoprivredu. I kao dobrainvesticija , jer se nalazi nedaleko od novog autoputa. ART NEKRETNINE DOO SE STRIKTNO PRIDRŽAVAJU SVIH UREDBI I PREPORUKA VLADE REPUBLIKE SRBIJE I SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE VEZANIH ZA PREVENCIJU ŠIRENJA COVID-19 Agenc. provizija 2% Agent: Smilja Stojadinovic br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Jezero Zaovine,  45,18ari ID#881

85000

4518 m2

Zaovine

- Zaovine

Tara - Zaovine

Uknjižen, 45.18ari, direktan izlaz na Zaovinsko jezero, do placa vodi zemljani put, na 1.5 km je asfaltni put. Nije na klizištu, nagib zemljišta 35 stepeni,mogućnost dovođenje struje i vode. Agencijska provizija 2% Agent: Vladimir Jovanović br. licence 1773 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

5 kom

Voždovac, Beli potok, Živka Gavrilovića ID#836

352000

4400 m2

Živka Gavrilovića

- Živka Gavrilovića

Voždovac - Beli Potok

Plac privatna svojina 1/1 , gradsko gradjevinsko zemljište od 44 ara, u blizini hotela 1000 ruža. Struja, voda, kanalizacija. Odlična pozicija. Agenc.provizija 2% prve zakupnine Agent: Smilja Stojadinović br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Avala,  Beli potok,  Patrijarha Germana 6,5 ari ID#861

80000

650 m2

Bulevar patrijarha Germana

- Bulevar patrijarha Germana

Voždovac - Beli Potok

Plac na odličnoj lokaciji , kako za stanovanje tako i za biznis , pravilnog oblika , zapadne orijentacije, gradsko gradjevinsko zemljište, dozvoljenagradnja. Asfalt , struja, voda . Mogućnost kupovine 12 ari. Cena je fiksna. Agenc. provizija 2% Agent: Smilja Stojadinovic 069-4250-222 br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Voždovac, Zuce  23 ara ID#895

45000

2300 m2

Gleđevačka

- Gleđevačka

Voždovac - Zuce

Plac na lokaciji za zaljubljenike prirode, sa blagim padom, pravougaonog oblika istocne orijentacije, suncan ,nekada gajeni vinogradi na toj teritoriji,gradsko gradjevinsko zemljiste..prilaz do placa oko 700m zemljanim putem. Plac je lociran uz put. Plac nema detaljan plan regulacije. Agencijska provizija 2% Agent: Smilja Stojadinovic br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o. Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Karagača, Vodničko brdo 64ari ID#3007

64000

6400 m2

Vodničko brdo

- Vodničko brdo

Grocka - Vrčin

Prodaje se poljoprivredno žemljište ukupne površine 64 ara. Agenc. provizija 2% Agent: Smilja Stojadinović br. licence 3006 “Art nekretnine“ d.o.o.Beograd. Reg. br.339 011/4016-236 011/4016-237 .

1 kom

Prodaja Zemljište

Kupovina zemljišta – šta sve treba proveriti?

Kupovina zemljišta je važna odluka i njoj treba u svakom slučaju da prethode detaljne analize i provere. Kupci često nisu eksperti u oblasti prodaje i kupovine nekretnina, a iako angažovanje agencija umnogome olakšava posao, mnogi jednostavno nisu spremni da izdvoje dodatna novčana sredstva za posrednika.

Naglasili smo, da su provere uvek neophodne, ali kupac često ne zna ni šta bi sve trebalo da proveri, pre nego što se odluči za kupovinu zemljišta. Bez obzira na to, za šta tačno kupac traži zemljište, važno je da pronađe informacije, koje će da služe kao svojevrstan vodič prilikom kupovine zemljišta. Provere omogućuju, da kupac napravi dobar izbor i da izbegne pogrešnu odluku i negativne posedice. U ovom tekstu ćemo navesti, šta se sve treba proveriti pre kupovine zemljišta.

Koja je namena zemljišta?

Namena samog zemljišta je izuzetno važan faktor prilikom kupovine. Zemljište može biti poljoprivredno, ali se često kupuje i sa namerom da se na njemu nešto izgradi – poslovni prostor, industrijske hale, stambeni objekti. Ako se zemljište kupuje sa ciljem da se na njemu gradi, izuzetno je važno proveriti da li je gradnja dozvoljena na datom zemljištu. Ukoliko se pre kupovine ne proveri da li postoji urbanistički plan, kasnije može da bude teško izvodljivo, ili čak zakonski nemoguće da se izvrše izmene na zemljištu.

Vlasnik / vlasnici

Pre kupovine zemljišta obavezno treba proveriti, da li je prodavac jedini vlasnik zemljišta. Ukoliko je to slučaj, dovoljno je postići dogovor samo sa njim i kupoprodaja će se vrlo brzo i uspešno obaviti. Situaciju komplikuje ako postoji veći broj vlasnika, jer je u tom slučaju potrebno postići dogovor sa svima njima. Naravno, mogu svi vlasnici da budu saglasni i tada dodatnih komplikacija nema. Međutim, može se desiti da neki vlasnik nije više među živima, pa postoje naslednici ili više njih, a prenos vlasništva u knjigama nije odrađen blagovremeno. Može da se desi i da neko od vlasnika živi u inostranstvu – u svakom slučaju, svaki problem je rešiv, potrebno je samo strpljenje, a najčešće i angažovanje advokata.

Plan zemljišta iz Geodetskog zavoda

Prodavac zemljišta najčešće pripremi kopiju plana, koji sadrži sam nacrt, ali i spisak svih upisanih vlasnika. Ovaj dokument može da bude odličan način da se provere vlasnici. Međutim, u praksi se često ne slaže spisak vlasnika iz ovog dokumenta i rešenja korišćenja zemljišta i tada je neophodno izvršiti korekcije, koje će zahtevati vremena.