Prodaja stanova u Beogradu u 2024 godini
facebookinstagramtiktok

podrska@homeselect.rs

+381 (0)63 540702

Prodaja stanova Beograd

Prodaja stanova u Beogradu u 2024 godini - Šta je trenutno stanje na tržištu?

Prodaja stanova u Beogradu

Tržište nekretnina u Beogradu je u stalnom usponu, a prodaja stanova još uvek veoma aktivna. U 2024. godini, potražnja za stanovima je značajna, ali se ponuda postepeno smanjuje. Cene stanova su u porastu, mada se povoljni stanovi i dalje mogu pronaći u određenim delovima grada. Investitori sve češće sagledavaju tržište nekretnina u Beogradu kao odlično ulaganje, pre svega zbog sve veće potražnje za iznajmljivanjem stanova. Turistički potencijal grada, kao i dolazak stranih kompanija, takođe doprinose ovom trendu.

Potražnja i ponuda

Potražnja za stanovima u Beogradu je veoma jaka, a to je posledica nekoliko faktora:

 • Rast broja stanovnika grada
 • Povećanje broja zaposlenih u IT sektoru
 • Dolazak stranih investitora
 • Relativno niske kamatne stope

Ponuda stanova se polako smanjuje, a to je posledica:

 • Smanjenja broja građevinskih dozvola
 • Povećanja troškova gradnje
 • Povećanja potražnje za stanovima

Cene stanova - Detaljna analiza po opštinama

Cene stanova u Beogradu su u porastu, ali se i dalje mogu pronaći povoljni stanovi u određenim delovima grada.

Centar grada:

Centar grada je najskuplja opština u Beogradu, ali nudi i najatraktivniju lokaciju. U centru se nalaze mnoge značajne institucije, poslovne zgrade, kulturni centri i popularne destinacije. Cene stanova u centru grada se kreću od 2.500 do 4.000 evra po kvadratnom metru, a za luksuzne stanove u elitnim zgradama mogu biti i znatno više.

Novi Beograd:

Novi Beograd je druga najskuplja opština u Beogradu, a poznata je po modernim stambenim kompleksima, poslovnim centrima i živopisnom noćnom životu. Cene stanova u Novom Beogradu se kreću od 1.800 do 3.000 evra po kvadratnom metru, a zavisno od lokacije, opreme i starosti zgrade, mogu varirati.

Voždovac:

Voždovac je popularna opština zbog svoje zelene površine, mirne atmosfere i dobre infrastrukture. U Voždovcu se nalaze brojne škole, vrtići, parkovi i sportski tereni. Cene stanova u Voždovcu se kreću od 1.300 do 2.500 evra po kvadratnom metru, a u zavisnosti od lokacije i kvaliteta gradnje, mogu se naći i povoljniji i skuplji stanovi.

Zemun:

Zemun je opština sa bogatom istorijom i kulturom, a nudi i atraktivan položaj na Dunavu. U Zemunu se nalaze stare gradske jezgre, Gardoš, Zemunski kej i brojni restorani i kafići. Cene stanova u Zemunu se kreću od 1.000 do 2.000 evra po kvadratnom metru, a u zavisnosti od lokacije, starosti zgrade i opreme, mogu varirati.

Ostale opštine:

U Beogradu postoji i mnoštvo drugih opština koje nude raznovrsne opcije za kupnju stanova. Cene stanova u ovim opštinama se kreću od 800 do 1.500 evra po kvadratnom metru, a u nekim perifernim delovima mogu biti i niže.

Dodatne informacije i saveti

 • Potražnja i ponuda: Potražnja za stanovima u Beogradu je i dalje velika, a ponuda se postepeno smanjuje. To znači da je sada povoljan trenutak za prodaju stana, ali i da kupci moraju biti brzi i spremni da pregovaraju o ceni.
 • Kreditiranje:Banke nude povoljne kredite za kupnju stanova, što olakšava financiranje kupovine.
 • Lokacija:Prilikom kupnje stana, važno je obratiti pažnju na lokaciju. Razmislite o tome da li vam je važno da ste u centru grada, blizu posla, škole, parka ili neke druge destinacije.
 • Kvalitet gradnje: Važno je da stan bude dobro građen i da ima kvalitetnu instalaciju, grejanje i izolaciju.
 • Papirna dokumentacija: Pre kupnje stana, obavezno proverite da li je sva papirna dokumentacija u redu.

Saveti za kupovinu stana u Beogradu

Ako planirate da kupite stan u Beogradu, evo nekoliko saveta:

 • Odredite svoj budžet
 • Odaberite opštinu u kojoj želite da živite
 • Istražite ponudu stanova
 • Pregovarajte o ceni
 • Upoznajte se sa svim troškovima vezanim za kupnju stana

Tržište nekretnina u Beogradu je i dalje veoma aktivno. Cene stanova su u porastu, ali se i dalje mogu pronaći povoljni stanovi u određenim delovima grada. Ako planirate da kupite stan u Beogradu, važno je da se dobro informišete i da pažljivo razmotrite sve opcije. Beograd ima potencijal da se pozicionira kao atraktivna destinacija za investiranje u nekretnine što dodatno povećava potražnju.

Napomena: Cene stanova u ovom članku su okvirne i ne mogu se smatrati konačnim. Cene stanova se mogu menjati u zavisnosti od lokacije, veličine stana, opreme i drugih faktora.