Koliko koštaju nekretnine u Nišu? Prodaja stanova Niš :: HomeSelect.rs
facebookinstagramtiktok

podrska@homeselect.rs

+381 (0)63 540702

prodaja stanova Niš

Koliko koštaju nekretnine u Nišu?

Odlučili ste za kupovinu stana? Želite stan u Nišu a ne znate odakle da počnete? Pre nego što bi došli do odgovarajućeg stana morate odrediti važne korake.Prvo izračunajte tačno koliko budžeta imate na raspolaganju. Trebate da se odlučite takođe na kojoj lokaciji želite stan. Stan može da bude starogradnja ili novogradnja, odlučite se za najbolje što vam odgovara. Imajte na umu da Niš je treće najnaseljeniji grad u Srbiji, takođe ima mnoštvo turističkih atrakcija zbog toga je tržište nekretnina veoma velika. U Nišu naćićete raznovrsne ponude stanova.

Kakve su cene stanova u Nišu?

Ukoliko ste odlučili za stan u centru Niša , budite spremni da izdvojite malo više budžeta po kvadratnom metru. Cene se kreću u od 1.200 do 1.600 evra. Strogi centar – Pobedina i Voždova ulica, Sinđelićev trg, kao i Kej, zatim Bulevar Nemanjića i sve lokacije u blizini niških fakulteta. Nekretnine u okolini Medicinskog, Filozofskog i Pravnog fakulteta su dosta tražene, jer ih je zbog studenata.

Zbog velike potražnje za stanovima manje kvadrature, manji stanovi i garsonjere su malo skuplji od većih stanova.

Novogradnja ili starogradnja?

Glavne dileme pred kojem se nalaze budući kupci nekretnina. Da li kupiti novi stan ili stan u staroj zgradi? Mnogi kreću od toga da u novogradnji sve je novo, nije potrebno većih ulaganja ili renoviranja. Povoljnije ponude možete iskoristiti za stanove koje su u izgradnji ali svakako morate računati na dodatne troškove.

Ponude za starogradnje svakako su povoljnije. Sa druge strane u starim gradnjama ljudi uvek imaju više poverenja. Ako izračunate kupovinu starog stana I dodate još troškove renoviranja možda na kreju dođe na sličnu krajnu cenu.

Postoji još nekoliko važnih faktora pri kupovini stana koji će uticati na vaš izbor, poput spratnosti, strukture stana, grejanja, stanja u kome se nalaze sanitarije i stolarija i slično. Da li biste radije živeli u manjoj zgradi sa 8 do 10 stanova ili u soliteru? Veličina zgrade nije samo pitanje komfora već i visine cene nekretnine.

Skuplji stanovi će biti na nižoj visini, dok su po nepisanom pravilu najjeftiniji stanovi  na poslednjem spratu i potkrovlju zgrade. Tako dva stana iste kvadrature i u istoj zgradi mogu imati znatno različite cene.

Na odluku će uticati i način i cena grejanja. Većina zgrada u Nišu ima centralno grejanje. Mnoge nove zgrade u Nišu imaju sopstveno centralno grejanje i ugrađene kotlove na električnu energiju.

Ukoliko birate stan u kome ćete živeti sa porodicom, onda će vam biti važna blizina škola, vrtića, ali i Doma zdravlja, prodavnica i parkova.

Pre nego što bi doneli krajnu odluku, konsultujte se sa vašim agentom.